Léböjtkúra vélemények

 

“Aki erős, egészséges és fiatal akar maradni, éljen mértékletesen, eddze a testét, lélegezzen tiszta levegőt és kínját inkább böjtöléssel, mintsem gyógyszerekkel gyógyítsa.”

Hippokratész

Több éven keresztüli léböjt tapaszalatom során összegyűjtöttem a környezetemből a léböjtkúra vélemények közül azokat, amelyeket úgy gondoltam egy léböjt témában érdeklődő számára hasznos lehet. Léböjtkúra véleményeket elég sok nem léböjtkúrával kapcsolatos női online magazinban is lehet olvasni, én kb 12 -őt olvastam át 2008-2017-es publikálással, annak az eredményét is megosztom alább.

Léböjtkúra vélemények

Jelentkezz most, itt az ideje, hogy a 8 napos léböjt tábor MOST valósuljon meg és ne a jövő évi bakancs listádra kerüljön! Írd be a megjegyzés rovatba az 5SZAZALEK kuponkódot az 5% kedvezmény kihasználásához!>>>>>

léböjtkúra vélemények

Léböjtkúra vélemények a környezetemből

Léböjtkúrát végzők közt szerintem viszonylag pozitív a fogadtatása ennek a hírnek. Mivel baráti körrel léböjtölök, ezért ha velük találkozok és az ő véleményeiket szeretném összesíteni, akkor kizárólag pozitív élményeket mesélnék. Egy olyan hét amikor mindenki megpihen. Egy hét amikor ki lehet pipálni a listáról, hogy tettem valamit az egészségemért. Egy hét amikor jófej emberek köz lehet az ember. Egy hét amikor le lehet kicsit fogyni, és rendberakni az étkezési szokásokat. Egy hét amikor eljön a hosszú társasjátékozások és túrák ideje.

Azok akik nem végeztek léböjtkúrát, azok esetében előjönnek első körben a felszines viccelődős és csipkelődős kérdések és vélemények. Ách nem vagytok normálisak, mert még fizettek is, hogy éhen halljatok. Nem lehet kibírni hús nélkül se 1 hétig, nem hogy szilárd étel nélkül. És egyéb hasonló viszonylag felszines kommentek, de részletesebb beszélgetés során többnyire elismerés szokta övezni ezt a teljesítményt. Abban nem biztosak ezek a személyek, hogy pontosan mire is jó a léböjtkúra, vagy mi célt szolgál, de felismerik, hogy tenni az egészségért az jó dolog, és aki ilyen kúrát elvégez biztos nagy önfegyelemmel rendelkezik.

Sokan a léböjtkúrától félnek, és nem akarják vállalni, mert attól félnek, hogy éhen fognak halni. Valójában a kezdeti félelmek teljesen alaptalanok, és én véleményem szerint az első böjt az egyik legvarázslatosabb, amikor ez az illúzió eltűnik. Amikor először böjtölni mentem, akkor én is azt hittem, hogy óriási éhségérzettel éppen túl fogom élni, hiszen, ha 3 órája nem ettem korog a gyomrom, és nem birom tovább evés nélkül. Az első léböjtkúra ezt az alaptézist megváltoztatta és rádöbbentett, valyon mennyi dolgot hihetek még tévesen a világról, és mennyi mindenben alkalmazkodok a tévhiteimhez.

Léböjtkúra vélemények az online cikkekből

Az online cikkek és hírportálok két kategóriába sorolhatók: Az ellenzők, és a tagadók. Azt azért elmondhatjuk, hogy elég sok portál ír pozitiv és negativ cikkeket is, akár egy éven belül. Valószinüleg attól függően, hogy épp melyik szerkesztő és interjúalany került aktuálisan fókuszba.  A léböjtkúra támogatói sokszor saját személyes tapasztalataikat írják le, vagy épp egy általános könyvszagú leírást adnak valamelyik böjtös könyvből.

Az ellenzői léböjtkúra vélemények többnyire 2 dolgot hangsúlyoznak. 1, nem segít a fogyásban 2, nem bizonyított tudományosan a méregtelenítő hatása. Az állítások mind a két esetben igazak lehetnek anélkül, hogy akármit is jelentsenek. A fogyás kapcsán a jojó effektust emlegetik. Azaz, hogy ha drasztikusan lefogyunk , drasztikusan fel is hizhatunk. A léböjt szerintem segíthet az étrend átalakításában, mivel az alapoktól kell ismét felépíteni az étkezést, ami ezt követően tudatos étkezéssé válhat. Bővebben a léböjt és a fogyás kapcsolatáról ebben a cikkben olvashatsz.

A tudományos bizonyíték hiánya a méregtelenítő hatásra, úgy érzem felesleges. A gravitációhoz hasonlítanám, mivel azt se szükséges tudományosan bizonyítani, hogy érezzük a hatását. Ha nem otthoni, hanem elvonulós léböjt táborról van szó, akkor gondoljunk bele, hogy már a nyugodt környezetben megfelelő emberek közt töltött 1 hét pihenés, biztos jó hatással lesz a szervezetünkre.

léböjtkúra vélemények

Mi a léböjtkúra?

A léböjtkúra szinte teljes koplalást jelent, azaz semmilyen szilárd táplálék fogyasztása nem javasolt. Csak folyékony italok fogyasztása javasolt, víz és gyógyteák. Kerülni kell a koffeint illetve más izgató anyagot tartalmazó folyadékokat (kóla, szénsavas italok, alkohol stb.) Elterjedt nézet, hogy a léböjtkúra során gyümölcs és zöldséglevek fogyasztása megengedett. Ez saját tapasztalatom szerint nagyon helytelen, csak kis mennyiségben érdemes és gondosan átszűrve! Ha érdekel, hogyan zajlik egy léböjtkúra, vagy hogyan lehet felkészülni egy léböjtkúrára, Itt részletesen kifejtem.

Hol végezd a léböjt kúrát?

A léböjtöt bárhol is végezzük, a haszna megkérdőjelezhetetlen. Azonban otthon elvégezni nagyon nehéz és hatalmas önfegyelmet igényel. Sokszor előfordul, hogy az elhatározás után már aznap este, vagy másnap  ételhez nyúl a böjtölő (“egy kicsi nem árthat, amúgy is nagyon éhes vagyok”). Így a böjtnek semmi értelme nem lesz, a böjtölő pedig rossz tapasztalatokkal, csalódottan éli meg az egész procedúrát. A nagy várakozások így teljesen a porba hullhatnak.

Gyakorlott böjtölők számára is nehéz egyedül böjtölniük, főleg ha közben dolgoznak, vagy nem tudnak elvonulni.

A léböjtöt szervezett csoportban érdemes csinálni, legalább az első böjtölés vezetett, csoportos böjtölés legyen. A böjtös csoportban van egy tapasztalt böjtmester, aki vezeti a csapatot és segít átjutni a nehezén. A csoport összetartása segíti a böjtölőt végigcsinálnia a külső szemmel borzalmasnak tűnő 1 hetet.

Ma, 2020 februárjában a 6-ik 8 napos léböjtön vagyok túl. Minden tavasszal csoportosan végzem, a barátaimmal. 

Szakértői felügyelet alatt, meghitt hangulatban, messze a mindennapok zajától, a gyógyfürdők kényeztetése mellett, ideális körülményeket találsz a lébötjre! Kattints az linkre és ismerd meg a Synergy léböjtház léböjtkúra programját!

Jelentkezz Most, Itt az ideje, hogy a 8 napos léböjt tábor MOST valósuljon meg és ne a jövő évi bakancs listádra kerüljön! Írd be a megjegyzés rovatba az 5SZAZALEK kuponkódot az 5% kedvezmény kihasználásához!>>>>>